Bröllops-DIY: Del II - Bordsplacering och namnetiketter.

Bröllop, Fest och Kalas, Pyssel, Fixa, DIY / Bröllop, DIY, bordsplacering, bröllop DIY, namnetiketter, namnplacering, placering, placeringskort, öl bröllop, ölentusiast, ölnörd / Permalink / 1
Istället för att ha en helt vanlig tavla med alla gästers namn och placering hittade jag det här när jag surfade runt på Pinterest (spenderade otaliga timmar där inför bröllopet). Att alla gäster får en varsin skraplott (vem älskar inte skraplotter liksom?) med sitt placeringsnummer. Har man numrerade bord sätter man bordsnumret, eller som vi som gav alla gäster ett varsitt nummer, samma nummer hade gästen i festhäftet sen. Hade sen en "bordsplacerings-plansch" med nummer på väggen. Riktigt uppskattat av gästerna! 
 
Bilden är här ifrån , då vi tyvärr inte hade något foto på våra. På länken finns också tutorial och gratis nedladdning av färdigt PDF-dokument där man själv kan sätta in sin gästs namn och nummer. De små "skraplottsklistermärkena" köpte jag på Ebay (scratch off stickers) för nästan inga pengar alls.
 
 
 
 
Som placeringskort på gästernas plats fick alla gäster en (tom) ölflaska med en personlig etikett på. Detta var min öltokige, numera makes, fantastiska idé. Många av gästerna använde sen sina flaskor att fylla på öl från fatet senare. Designa etiketterna på datorn och skriv ut på vanligt papper och klipp ut. Häll upp lite mjölk i en skål och dra baksidan av etiketterna i mjölken och fäst sen på torr och ren flaska. Helt sjukt men det funkar! Något med att mjölksockret reagerar med pappret och funkar som lim! 
 
 
Till top