DIY: Taklampa av jordglob.

Hus & Hem / Barnrum, DIY, interiordesign, jordglob, jordglob som lampa, jordglobslampa, kids room, taklampa / Permalink / 2
Såg för ett tag sen nånstans på nätet (om det var "återbruka mera" på fb eller pinterest kommer jag inte ihåg) någon som gjort en taklampa av en jordglob och tyckte det var himla snyggt så det tänkte jag att jag också skulle försöka mig på. Jordgloben fick vi av mina föräldrar som hade sin ståendes uppe på vinden, där lyser den ju inte för någon! 
 
Så, steg1: motera bort själva ställningen från globen och antingen skruva loss lampsladden (eller köp en ny sladd för taklampa eller ta en du har hemma). 
 
Steg2: Beroende på hur stora hålen i globen är, men jag fick lov att trä igenom sladden efter att jag klippt bort gamla kontakten samt strömbrytaren innan jag moterade en taklampskontakt (med telefonrådgivning av far min). Testa! och håll tummarna att det inte blixtrar till och jordfelsbrytaren slår ifrån haha!
 
Steg3: Sätt någon form av "stopp" på insidan så lampan hamnar i bra höjd (jag tejpade en klump med eltejp, finns säkert bättre sätt) och gör en upphägningsgrej så inte lampan hänger i kontakten (jag körde åter igen med en "krok" av eltejp, finns bra platskrokar att köpa annars, men man tager vad man haver...)
 
Steg4: Häng upp, tänd och klappa dig själv på axeln för ett bra utfört projekt! 
 
 
Mycket nöjd med mig själv faktiskt. Inte minst för att ha bytt kontakt alldeles själv! Måste byta till en starkare lampa bara, 2W led (15W "vanlig") lyser inte upp så bra, mer mysbelysning
 
 
 
 
Till top