Kladdkakansdag.

Mat och Bak / Baka, Kladdkaka, Kladdkakansdag, baka med barn / Permalink / 0
Personligen älskar jag alla dessa, typiskt svenska, fira-olika-slags-bakverks-dagar. Således blev det till att baka kladdkaka idag, var ju tydligen kladdkakansdag (när infördes den egentligen?!). Tillsammans med mina små mini-kockar så slängde vi ihop kladdkakssmet. Även om det tycker att det är kul att hälla i mjöl, socker... knäcka ägg, vispa... så tror jag det bästa av allt är att få slicka smeten från visparna (vem tycker inte tycka det?). 
 
Kakan blev precis sådär lagomt, nästan för kladdig-kladdig, och med lite grädde till så fick vi oss en smaskig efterrätt. Clementinklyftorna som jag la på åkte först hos grabbarna dock... tror de brås på sin pappa som också älskar clementiner. 
 
Superenkelt recept, från Vår kokbok (som vanligt). Rör ihop 2 ägg, 100g smält smör, 4dl socker, 4-5msk kakao och 1,5dl mjöl. Rör, inte vispa! Ner i en smörad form och in i ugnen på 175grader i typ 20min- Klart! 
 
 
 
 
Till top